de inspiratie van de NATUur


Ebru Kunst - of "Wolkenkunst"  is de weerspiegeling van de natuur in een bassin verdikt water - door de dans van de kleuren.

 

Alles in Ebru is natuurlijk: het water is verdikt met zeewier-extract, de kwasten zijn gemaakt van rozenhout en paardenhaar, de ossegal komt van de koe en de pigmenten uit de aarde. De pigmenten worden vermalen en vermengd en moeten maanden rijpen voordat ze op het papier van plantenvezels kunnen landen.

 

In Ebru Kunst beweeg je tussen werelden, afhankelijk van het ritme van de kwast, de kracht die je geeft met je handen en de stemming van de kleuren en het water. Je reist van de microscopische wereld van cellen naar de uitgestrekte ruimte van de sterrenstelsels. De golven en beweging van water, de vloeiende lava, het koele oppervlak van marmer of de onbevreesde blik van het oog van de tijger.

 

Dat is waar Ebru Kunst je mee naartoe neemt - op elk niveau van de schepping, alle rijken van de geest, veranderend van vorm en eindeloos rijk en creatief. Hier kun je jezelf en alle anderen ontmoeten - iedereen is er altijd welkom.